EVROPSKE LIGEFUDBAL

Nevil opleo po Junajtedu: Katastrofa su, žale se jedni na druge!

Mančester junajted je odigrao još jednu lošu utakmicu u Premijer ligi.

Samo zahvaljujući Davidu de Hei i golu Edinsona Kavanija na 20 minuta prije kraja izbjegli su poraz u Njukaslu (1:1).

Ne zna se ko je u timu Junajteda na “Sent Džejmsu” bio gori, tim je djelovao potpuno disfunkcionalno, sa mnogo početničkih grešaka, tako da će privremeni menadžer Ralf Rangnik imati dosta muka da stvari dovede u red.

Bivši igrač Junajteda, sada stručni konsultant Skaj Sportsa, Geri Nevil, nije štedio riječi kako bi kritikovao ekipu.

– Oni se žale jedan na drugoga! Oni su gomila plačljivaca! Gomila! Gledajte ih na terenu, dižu samo ruke, žale se na sve. Iskreno, bili su šokantni u tom prvom poluvremenu – kaže bivši bek Junajteda.

Posebno je izdvojio dvojicu igrača, Portugalce Kristijana Ronalda i Bruna Fernandeša.

– Pričam o govoru tijela. Ranije smo to pominjali tokom sezone kada je Ronaldo otrčao u svlačionicu na kraju meča sa Evertonom. Opet je to uradio u Njukaslu. Učionio je isto i u Votfordu kada su svi znali da će Ole biti otpušten. I u Noriču. I onda imamo Fernandesa koji negoduje. Oni su dva iskusna igrača, to je razarajuće za mlade igrače kada dvojica najboljih igrača sve oko sebe posmatraju kao da nisi dovoljno dobri – kaže Nevil.

Istakao je pozitivan uticaj Edinsona Kavanija.

– On se ne osvrće na prisustvo Ronalda i Fernandesa, on je na visini zadatka i pomaže mladim igračima na terenu. On mora da igra – jasan je Nevil.

Ono što ga je posebno iznerviralo je to utrčavanje Ronalda u tunel čim je meč završen.

– Ne zanima me kako ste igrali. Morate da ostanete i pozdravite navijače poslije meča. Priđi im, posebno kad si najbolji igrač svijeta i jedan od najvećih svih vremena – zaključio je Nevil.

Sa njim se nije saglasio menadžer Ralf Rangnik koji tvrdi da nije problem bio govor tijela, već kako su fizički reagovali u duelima.

Nijemac nije bio zadovoljan velikim brojem izgubljenih duela za loptu, greškama u dodavanjima i onoj koja je vodila golu protivnika na početku meča.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button