EVROPAKOŠARKA

Ko je Zvezdin ključ u Evroligi?

Nije ništa neobično kada se kaže da je Nikola Kalinić ove sezone najvažniji za Zvezdinu igru. Procenat šuta i broj poena koje Nikola ima u pobjedama i porazima Zvezde to i potvrđuju.

Zvezda je u Evroligi dobila sedam utakmica, a na njima je Nikola Kalinić prosječno bilježio 17,43 poena. U njima je ubacivao 52 odsto šuteva iz igre. Sa druge strane u devet poraza Kalinić je bio na tek 10,22 poena, a šut iz igre mu je bio daleko lošiji. Iznosio je nešto manje od 43 odsto.

To je razlika od čak 7,21 poen, dok je razlika u procentu oko deset odsto. Bivši igrač Ferebahčea i Valensije je ove sezone protiv Makabija imao 19 poena, protiv Žalgirisa 15, Panatinaikosa deset, Asvela 22, Zenita 11, Olimpijakosa 25, Bajerna 20, dok mu je najbolji učinak u porazu crveno belih bio protiv Efesa. U tom meču je on imao slobodna bacanja kojima je mogao da ovjeri veliki trijumf u Istanbulu ali je ostao na 20 poena u tom duelu.

Kalinić je u odnosu na svoj prethodni mandat u Zvezdi za pet sezona iskusniji i sada je uz odbrambenog specijalistu postao veoma važan i za napad srpskog šampiona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: White Heroin
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button