BIHFUDBAL

Mladen Bosančić: Sloboda želi u Premijer ligu BiH i u istoriju!

Godina na izmaku bila je uspješna za Slobodu iz Novog Grada. Novljani su se etablirali u vrh fudbala Srpske. Klub stalno napreduje uz tendenciju da idu do neslućenih visina.

– Godina koja je na izmaku za nas je bila uspješna, kako rezultatski, tako i organizaciono, te finansijski. Nastavljamo dalje da rastemo kao klub, kao jedna zdrava organizacija, kao velika porodica. Za narednu kalendarsku godinu imamo podršku opštinskih struktura, odnosno finansijska pokrića iz opštinskog budžeta koja prate naše ostvarene rezultate i visoko postavljene ciljeve za budući period. Osim Opštine, koja je najveći finansijer, iza kluba stoje i sponzori. Očekujemo da će se uz naše dobre rezultate povećati sponzorski pul, rekao je prvi čovjek Novljana Mladen Bosančić u novogodišnjem intevjuu za Zvaničnu stranicu FK Sloboda.

Predsjednik Slobode, ali i svi u klubu ne bježe od mogućnosti plasmana u najviši rang, Premijer ligu BiH.

– Plasmanom u Premijer ligu mi bismo bili u obavezi da, pored povećanja našeg budžeta, renoviramo naš stadion, tj. da uslove na terenu na “Mlakvama” uskladimo višim standardima (nov teren, uređenje tribina, reflektori…), a sve to podrazumijeva i pomoć i podršku Fudbalskih saveza BiH i Republike Srspke, te još nekih organizacija. Jasno je da je ovo velika prilika, kako za klub, tako i za Novi Grad, jer pored toga što bismo ostvarili vrhunski sportski rezultat, mi bismo uradili mnogo i po pitanju infrastrukture na stadionu, što svakako uključuje i mnogo bolje uslove za treniranje mlađim generacijama. Uložićemo maksimum na svim poljima da se domognemo Premijer lige, ali, naravno da imamo i jaku konkurenciju u našoj ligi. Vjerujemo i nadamo se da možemo do tog ranga, što bi u istoriji kluba dugoj 111 godina bilo prvi put da igramo najviši rang državnog takmičenja, optimista je Bosančić.

Novogradski prvoligaš biće aktivan na “zimskoj pojaci”.

– Imamo u planu dovođenje pojačanja. Trebaju nam još četiri igrača koja bi pojačala konkurenciju. Mi smo za sada ostali samo bez Mladena Zgonjanina, sa kojim smo imali takav dogovor da odigra polusezonu i nakon toga ode u Njemačku. Svi ostali igrači su ugovorom vezani za klub i u slučaju da neko napusti klub, mi ćemo naći adekvatnu i još bolju zamjenu. Imamo i neke mlade igrače koji traže svoju šansu i veću minutažu u prvom timu. Par dana pred početak priprema za nastavak takmičarske sezone imaćemo Skupštinu kluba i konferenciju za medije, na kojoj ćemo iznijeti više detalja o igračkom kadru, odnosno predstavićemo pojačanja. Ja se nadam da će godina pred nama biti uspješna za Slobodu, možda i istorijska godina, gdje bi mi mogli napraviti jedan veliki iskorak naprijed ka modernijem rukovođenju i organizaciji kluba. Time bismo postavili temelje neke modernije Slobode, a klupsku strukturu bi omasovili i podigli na jedan viši nivo, otkrio je Bosančić neke ideje i planove i svim navijačima Slobode, odnosno žiteljima Novog Grada poželio srećnu i uspješnju Novu godinu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button