FUDBAL

Saša Ilić nikad iskreniji “Kroacija mi je promijenila život”

Legenda Partizana i aktuelni trener Čukaričkog odredio je utakmicu koja mu je promijenila život.

To je, kako je istakao u intervjuu za Sportski žurnal, bio meč protiv Kroacije, kada je Partizan u Beogradu slavio 1:0, a potom u Zagrebu bio poražen rezultatom 5:0.

Ipak, od tada je Ilić postao standardan član crno-bijelog tima i krenuo je njegov uspon u Humskoj do najvećih visina.

– Duel sa Kroacijom mi je promijenio život. Poslije tog dvomeča i teškog poraza u Zagrebu 0:5, praktično sam ni iz čega došao da igram za Partizan. Mene je Kroacija spasila. Ko zna šta bih bio, možda pekar – rekao je Ilić.

Postoji nekoliko utakmica koje bi volio kada bi mogao da ih izbriše gumicom.

– Najteže su mi padali porazi od Zvezde. Uspjeh ekipe bez obzira kako sam igrao bio mi je važniji od ličnog. Teško sam preživljavao poraze od Šamroka, Auzburga, AEL, To su ozbiljne traume”.

Prokomentarisao je činjenicu da ga navijači najvećeg rivala Crvene zvezde veoma poštuju.

“Igrao sam fudbal u drugačije vreme, nije bilo društvenih mreža. Danas se snimaju, pevaju to kače na mreže, a onda kasnije trpe posledice, pokaju se posle dva dana, ali kasno. U mladosti, dok sam izlazio, sretao navijače Zvezde i Partizana u gradu, imao drugove iz oba kluba, ali sam uvek prema svima bio korektan. Volim Partizan i uvek želim da moj klub pobeđuje, ali ne bih i nikada nisam nikoga vređao. Imam poštovanje za rivale”.

– Legenda sam po odanosti i broju nastupa u Partizanu, a ne zato što sam najbolji igrač kluba. Daleko od toga. Kako vreme prolazi sve sam više ponosan na to. Voleo bih da se menja nešto, da neko sutra pretekne Sašu Ilića po broju nastupa u Partizanu, ali teško. Nemoguće. Bilo bi dobro da igrači imaju 200, 300, hiljadu utakmica za Partizan, jer bi tim bio uigraniji, međutim u današnje vreme, baš teško – podvukao je Ilić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button