GRAND SLAMTENIS

Đorđe Đoković: Bog sve vidi, Novaka tretiraju kao kriminalca

Srđan, Dijana i Đorđe Đoković danas su održali konferenciju za novinare u Beogradu. Interesantno je da je Srđan Đoković prije konferencije na sto iznio svih devet pehara koje je Novak osvojio na Australijan openu.

Prvi se obratio najmađi brat Novaka Đokovića, Đorđe, koji je rekao da je ovo najveći skandal u istoriji sporta, protiv najvećeg sportista svih vremena.

– Novak nije prekršio nijedno pravilo, sve vreme je bio u komunikaciji sa vlastima u Australiji, ispoštovan je svaki protokol, dok nije došao na granicu, gde je počelo maltretiranje, koje može da se nazove ozbiljnim diplomatskim prekršajem. Tada su ga odveli u izolacionu sobu, gde su ga granični policajci ispitivali, Novak je prvih 45 minuta komunicirao sa porodicom i članovima ekipe, kada je naglo prekinuta komunikacija, jer su mu oduzeli telefon na tri i po sata. Nakon toga mu je vraćen telefon, ali je potom odveden u još jednu sobu, a to je aerodromski pritvor – rekao je Đorđe.

Nakon što je pala odluka da neće ostati u Australiji, da neće pustiti da osvoji još jednu titulu, da obori još jedan rekord, po izlasku sa aerodroma je prošao kroz detektor za metale, gdje su mu oduzeli sve stvari, novčanik, kofere, samo su mu mobilni telefon dali.

Otišao je potom u migrantski hotel, u prljavu sobu, bez ikakvih svojih stvari.

– Sud je naložio da Novaka ne deportuju do ponedjeljka ujutru. Novak bi smio i sam da se vrati, ali bi onda nastupila zabrana od tri godine. Novak to ne želi, tretirali su ga kao kriminalca, on je pošten sportista koji nije napravio nijedan prekršaj. Advokati rade svoj posao, zahvaljujem predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić, koji rade na tome da se Novaku pomogne, da se premesti u adekvatan smeštaj i da dobije slobodu. Bog vidi sve, moralna etika kao najveći ideali su zvezda vodilja ka uzdizanju duhovnog. Moja je blagodet duhovna, a njihovo je samo materijalno – otkrio je Đorđe.

Srđan je dodao:

– Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Oni gaze Novaka, a samim tim i srpski narod. Taj, prvi čovek te daleke zemlje, Skot Morison, čije ime na srpskom sve govori se drznuo da napada Novaka i da ga proteruje, a nije ni ušao u njihovu zemlju. Hteli su da ga bace na kolena, ali ne samo njega nego i našu zemlju. Mi smo ponosan, evropski, civilizovan narod. Nikada nikog nismo napadali, samo smo se branili. Mi smo Srbi, ponosimo se našim Novakom, našim svetlom na kraju tunela. Ovo je politička borba i nema veze sa sportom. Novak je ispunio sve uslove koji su bili potrebni da uđe i osvoji još jedan, taj njihov, čuveni Australijan open – reko je Srđan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button