GRAND SLAMTENIS

TRI PITANJA KOJA ČUVAJU NOVAKA U AUSTRALIJI!

Nije gotovo! Nastavlja se borba! Možda Novaku od koristi bude džoker kojem se nije nadao!

Jedan od vodećih australijskih stručnjaka za imigraciona pitanja Abul Rizvi iznio je svoje razmišljanje po pitanju dešavanja u ovom slučaju prije nego što se konačna odluka donese u ponedeljak. Čak je i uputio reči kritike prema vlastima u Australiji i podseća da tamošnji vizni sistem ima tri nivoa zaštite…

– Novaku Đokoviću je izdata viza pod pretpostavkom da su ispunjeni svi zakonski preduslovi. Slijedeći nivo zaštite aktivira se onog trenutka kada se osoba ukrca u avion kako bi doputovala u Australiju. Granična policija može da spriječi osobu da se ukrca na avion ako se uvidi da postoje problemi sa vizom. To je bilo pre 24 do 48 sati. Kako se nije dogodilo ništa, odnosno nije preduzeta nikakva radnja da se Đokovićevo ukrcavanje spriječi aktivira se treći nivo zaštite, na australijskom aerodromu, pojašnjava Rizvi.

Poznati stručnjak ponudio je pravni savjet Đokovićevim advokatima, kako da spriječe njegovu deportaciju iz Australije:

– Da sam Novakov advokat, izašao bih na saslušanje sa tri pitanja. Prvo – ako moj klijent nije ispunio zakonske uslove, zašto je dobio vizu? Drugo – ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto je niste otkazali pre nego što se moj klijent ukrcao u avion. Treće – s obzirom na to da ste mu izdali vizu, a okolnosti se nisu promenile u međuvremenu, po kom osnovu se otkazuje viza?

Svaka pomoć je dobrodošla!

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button