GRAND SLAMTENIS

Drugo lice Kirjosa: Đoković nije sebičan, pomogao nam je, a nije morao

Jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića Nik Kirjos još jednom je pozvao ljude u Australiji da budu bolji prema najboljem teniseru svijeta!

Od trenutka je Novak priznao da mu je odobreno medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije, našao se na meti kritika lokalnog stanovništva i predstavnika vlasti.

Srbinu je potom zabranjen ulazak u Australiju, nakon što mu je ukinuta viza, i on se trenutno nalazi u izbjegličkom hotelu u karantinu.
– On je nama pomogao. Tokom požara nam je pružio podršku. Brzo zaboravljamo, ili mediji brzo zaboravljaju. On nije morao da nam pomogne tada. Većina sportista ne bi, oni su sebični. Ja to ne zaboravljam… Zbog toga želim da ponovo kažem da moramo da budemo bolji – rekao je Kirjos.

Na pitanje novinara da li je pokušao da kontaktira srpskog tenisera, Australijanac je odgovorio:

– Ne znam da li razgovaramo… Šalu na stranu. Novak i ja smo bili prijatelji, trenirali smo zajedno. A onda su nas mediji razdvojili. Neke stvari su bile “prenaduvane” i situacija je 30 puta gora nego što je to zaista bila. Sjećam se da je Novak bio jedan od rijetkih igrača koji mi je prišao i rekao mi da mu se slobodno obratim ako mi je nešto potrebno, da želi da mi pomogne – rekao je Kirjos.

Konačnu odluku o ostanku u Australiji Đoković će saznati u nedjelju u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button