RUKOMET

Petkovićeva Rusija skinula skalp Norveškoj, Danska razbila Sloveniju

Rukometaši Danske nastavili su sa odličnim partijama na Evropskom prvenstvu. Mikel Hansen i drugovi su u prvom kolu pobijedili Crnu Goru, a u drugom su slavili protiv Slovenije sa 34:23 (16:14).

Prevagu na tasu Danske, donijeli su Hansen sa osam, Gidsel sa sedam, odnosno Jakobsen i Lauge sa po tri gola. Kod Slovenije, bolji od ostalih, bili su Mahovček sa šest, Maguc sa četiri i Cehte sa tri gola.

Drugo kolo su obilježila i dva zaista velika derbija. Španija je pobijedila Švedsku, dok je Rusija poslije triler završnice slavila protiv Norveške. Selekcija Velimira Petkovića napravila je zaista veliko iznenađenje, jer joj je malo ko davao šanse da slavi protiv Skandinavaca. Ovo je najveća pobjeda banjalučkog stručnjaka na klupi „zbornaje“, a najveći doprinos dao je raspoloženi Dmitrij Žitnikov koji je postigaoo sedam golova.

U ostalim mečevima, postignuti su sljedeći rezultati: Češka – Bosna i Hercegovina 27:19, Francuska – Ukrajina 36:23, Crna Gora – Sjeverna Makedonija 28:24, Slovačka – Litvanija 31:26, Španija – Švedska 32:28, Danska – Slovenija 34:23, Hrvatska – Srbija 23:20, Rusija – Norveška 23:22.

U nedjelju 16. januara, snage će odmeriti: Njemačka – Austrija, Portugalija – Mađarska, Bjelorusija – Poljska, Island – Holandija.

Grupa A: Danska četiri, Crna Gora i Slovenija po dva, Sjeverna Makedonija je bez bodova.

Grupa B: Island i Holandija po dva, Mađarska i Portugalija su bez bodova.

Grupa C: Francuska četiri, Hrvatska i Srbija po dva, Ukrajina je bez bodova.

Grupa D: Poljska i Nemačka po dva, Bjelorusija i Austrija su bez bodova.

Grupa E: Španija četiri, Švedska i Češka po dva, BiH je bez bodova.

Grupa F: Rusija četiri, Norveška i Slovačka po dva, Litvanija je bez bodova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click
Back to top button