RUKOMET

Komšijski derbi Hrvatskoj, loš napad koštao Srbiju, šanse za prolaz samo u teoriji

Rukometaši Hrvatske savladali su Srbiju sa 23:20 u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva i napravila veliki korak ka drugoj fazi takmičenja.

U meču u kome su dominirale odbrane i golmani, Hrvatska je ipak bila bolja i nanijela prvi poraz “orlovima” pod vođstvom Tonija Đerone. Loše je Srbija otvorila meč, jer je rival poveo sa 3:0, ali se brzo vratila. U dva navrata je imala i vođstvo, ali je dekoncentrisano odigrala finiš poluvremena pa su Hrvati sa plus dva otišli na odmor. U nastavku je vicešampion Evrope lakše pronalazio put do mreže sjajnog Vladimira Cupare, čijih 11 intervencija saigrači nisu uspjeli da materijalizuju. Ipak, razbranio se i Mate Šunjić, koji je skunuo dva zicera Mijajlu Marseniću, a potom i Vanji Iliću, pa je uz Tina Lučina najprijatnije iznenađenje baklanskog klasika. Srbija se mučila u napadu, Lazar Kukić nije bio na nivou iz prvog meča, a Đerona nije imao pravu alternativu jer je i Petar Đorđić dobio pozitivan nalaz na virus korona.

Srbija nije izgubila sve šanse, ali će morati da savlada olimpijskog šampiona Francusku, nešto slično kao što je to uradila u kvalifikacijama u Zrenjaninu. “Orlovi” moraju da dobiju “pijetlove” sa najmanje dva razlike, kako bi prestigli Hrvate koji u sada na -2 jer su izgubili od Francuza pet razlike, a dobili Srbiju sa tri. Najbolji strijelac u redovima Srbije bio je Bogdan Radivojević sa pet golova, dok su Ivan Čupić i Ivan Martinović po šest puta pogodili mrežu Cupare.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button