EVROPAKOŠARKA

EVROLIGA: Pojačanja mogu da se registruju do 23. februara!

Nastavlja se borba Evrolige sa virusom korona. Odložen je veliki broj utakmica, što je dovelo do ozbiljnih problema sa rasporedom, pa se čelnici elitnog takmičenja trude da ih promenama umanje. Tako je produžen rok za registraciju igrača, ali je izmjenjen i status nevakcinisanih.

Prethodno su evroligaši imali pravo da se pojačavaju do početka 26. kola. Rok je pomjeren, pa će sada moći da licenciraju novajlije zaključno sa 23. februarom. Tako će timovi imati priliku da dovode i prinudna pojačanja ako ostanu bez igrača zbog korona virusa, što bi trebalo da smanji rizik od novih odlaganja.

Podsjetimo da je i karantin za vakcinisane igrače u slučaju pozitivnog testa na virus korona skraćen sa 14 na sedam dana, a sada je izmjenjen i status nevakcinisanih. Ukoliko im lokalne vlasti države u kojoj treba da igraju zabrane ulazak ili učestvovanje u meču, zvanično će se voditi kao da su na raspolaganju treneru i biće ubrojani u minimum od osam potrebnih za odigravanje susreta. Ova promjena važi i za Evrokup, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Tako je praktično izvršen pritisak na one koji se nisu imunizovali, jer u slučaju da budu zdravi, a nisu podlegli vakcinaciji, u pojedinim državama neće moći da pomognu ekipi, a vodiće se kao aktivni. Tako bi ekipe koje u svojim redovima imaju nevakcinisane košarkaše mogli da se nađu u situaciji da moraju da izađu na parket sa sedam ili manje igrača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button