ATPGRAND SLAMTENIS

Australija plaća Đokovićeve sudske troškove?

Оrganizatori Australijan opena platiće sudske troškove Novaka Đokovića za spor koji je izgubio od države nakon čega je deportovan iz zemlje, prenio je “Dejli mejl Australija”.

Detalje jedanaestodnevne sage svi znamo. Đoković je na aerodromu u Melburnu zaustavljen po dolasku, granična služba mu je otkazala vizu, smjestila ga u “hotel” za azilante, Novak je prvi spor pred sudom dobio, počeo da trenira, da bi ponovo bio pritvoren, ali je drugi spor izgubio i potvrđena je odluka ministra za imigracije Aleksa Hoka o novom ukudanju vize i Đokovićevoj deportaciji. Tom drugom sudskom odlukom, Đokoviću je naloženo da plati sudske troškove za koje se procjenjuje da sežu do pola miliona dolara. To uključuje advokate koji su zastupali državu, troškove samog suđenja i troškove svih taksi koje su u Novakovo ime podnijeli njegovi advokati. Kako pišu mediji u Australiji, te troškove bi na kraju mogli da plate organizatori Asutralijan opena.

– Najvažniju stvar ljudi ne znaju, a to je da Tenis Australija plaća te troškove, a ne Novak – rekao je neimenovani izvor za ovaj list i pojasnio:

– A pošto država daje novac Tenisu Australija za organizaciju turnira to znači da na kraju troškove procesa plaćaju poreski obveznici ove zemlje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button