RUKOMET

“Patriotskog naboja neće faliti” Crnogorci naoštreni za Hrvatsku

Rukometaši Crne Gore i Hrvatske sastaju se na startu druge faze Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Balkanski derbi je već sada dobio jaku uvertiru, prije svega iz Crne Gore.

Preko Slovenije, Crnogorci su se dokopali Budimpešte, ali nemaju namjeru da se na tome zaustave, što govore i riječi selektora Zorana Roganovića.

– Poslije toliko godina, stigla je nagrada. Momci su pokazali da su najuspješnija generacija rukometaša Crne Gore i ovog puta im čestitam na tome. Pokazali su da su pravi, pogotovo u ovim uslovima, kako su reagovali na svaku smetnju, na svaki problem. Njihova mentalna jačina je odlučila. Nisu gubili fokus, već su se koncentrisali na sve zadatke i došli smo u Budimpeštu da se borimo sa najboljim ekipama Evrope. Sigurno da ćemo do kraja pokazati da možemo biti konkurentni svima – rekao je Roganović, a prenose Vijesti.

Crna Gora u drugu fazu ulazi jača za Stevana Vujovića, Stefana Čavora i Miloša Božovića, koji su zbog pozitivnih testova na korona virus propustili prvi dio.

– Hrvatska se suočava sa onim što smo mi donekle prošli. Vidimo po njima da razmišljaju ko će igrati utakmicu, a to je gubljenje fokusa sa igre, što im otežava. Hrvatska je godinama u samom vrhu. I njima kao i nama, znači puno kad svi obuku dres reprezentacije. Biće patriotskog naboja, motivacije, toga neće faliti. Siguran sam da će svi ljubitelji rukometa uživati u toj utakmici – poručio je Roganović.

Vjeruje da Crna Gora može da iznenadi i “kauboje”.

– Imamo taktičkih zamisli, koje će dati rezultat. Momci su iznijeli sve što smo zamisili. Sa ovom ekipom možemo sve da igramo. Polivalentni smo, možemo da odgovorimo svakom zadatku i pravo je uživanje raditi sa timom, koji ima takav kvalitet i potencijal. Siguran sam da će i sjutra da će sve biti ispoštovano i da ćemo napraviti dobar rezultat – zaključio je crnogorski selektor.

Meč Crne Gore i Hrvatske igra se od 15.30 u srijedu.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button