KOŠARKAREGION

Igokea nije uspjela, Budućnost slavila u Laktašima

Košarkaši Igokee nisu uspjeli da iznenade Budućnost, jednog od favorita u ABA ligi, jer su Podgoričani slavili u Laktašima sa 82:79.

Bili su domaći blizu, nisu se predavali, čak ni kada je ekipa Aleksandra Džikića na četiri minuta do kraja pobjegla na dvocifreni prednost (69:80). Igokea s eponov ovratila u meč i imala šansu da izbori produžetak, ali je Nikola Tanasković promašio otvoren šut za tri poena i dodatnih pet minuta.

Ovo je inače bio meč 17. runde, ali nijedna ekipa nije odigrala sve utakmice zbog problema sa virusom korona. On je nanio dosta štete i Aleksandrovčanima kojima je ovo treći poraz u nizu računajući dva od Ostendea u Ligi šampiona. U regionalnom takmičenju sada imaju 8-7, dok je budućnost na 11-3. Najviše problema domaćim napravili su visoki igrači Vili Rid (15p, 9sk) i Filip Barović sa deset poena koliko je postigao i veteran Vladimir Micov.

Kod Igokee se istako Džejms Robinson koji je dobio mnogo više prostora, li i preuzeo odgovornost odlaskom Markela Starksa. Amerikanac je odigrao najbolji meč u sezoni, ali ni njegovih 19 poena i šest asistencija nije bilo dovoljno. Tek Voler postigao je 12, a Aleksa Radanov 11.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button