RUKOMET

Gadža donio trijumf Hrvatima i udaljio Island od polufinala VIDEO

Rukoemtaši Hrvatske su u nevjerovatnoj utakmici 3. kola drugoga kruga pobijedili Island sa 23:22 golom Ante Gadže u posljednjim trenucima susreta.

Prethodno je Načinović pogodio za 22:22, Asgeirson promašio zicer za vođstvo i onda Gadža dvanaest sekundi prije kraja postiže gol za, pokazalo se, pobjedu Hrvatske.

Ekipa Hrvoja Horvata imala je sredinom drugog poluvremena pet golova prednosti, ali je sve prosula u samo devet minuta. Island se vratio, poveo sa 22:21, ali su “kockasti” preokrenuli i gotovo ih ostavili bez šansi da se plasiraju u polufinale.

Sa druge strane, ono su uspjeli da poprave utisak poslije lose partije protiv Crne Gore i dobrog meča protiv Danske, ali ipak poraza. Danas su odigrali odlično drugo poluvrijeme, bili vrlo motivisani i pokazali da imaju kvalitet.

Sjajan je bio Tin Lučin koji je postigao šest golova, a Martinović i Čupić zabili su po pet. Ključnu ulogu odigrao je Ivan Pešić koji je upisao 13 odbrana od kojih je većina bila u presudnim trenucima, a kod Islanda je najbolji bio Torkelson sa šest golova. Island poslije četiri meča ima isto toliko bodova u grupi 1, dok Hrvatska sada ima dva boda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button