RUKOMET

DERVENTA VRATILA ČETIRI IGRAČA Bićemo opet u vrhu rukometa Srpske

Rukometni klub Derventu pojačala su četiri bivša igrača čija imena, pedigre i kvalitet garantuju mnogo bolje rezultate u nastavku sezone Prve lige Republike Srpske.

U pitanju su dugogodišnji kapiten klub Beni Škrga, te Danijel Božić, Branko Mišanović i Stanko Stanković, momci koji su u jednom periodu svojih karijera s velikim uspjehom nosili dres ovog kluba. Iza Dervenćana je prilično teška polusezona u kojoj su zabilježili samo dvije pobjede. Zato su tokom zimske pauze odlučili da se pojačaju kako ne bi doveli opstanak u pitanje, a sa ova četiri igrača utisak je da mogu i dosta više od same borbe za preživljavanje.

Branko Mišanović

– Ozvaničili smo ono što smo i najavljivali na početku priprema, jer su se treninzima priključila zimska pojačanja. To su četiri naša bivša igrača koji su sa uspjehom nosili i dres Dervente ali i drugih premijerligaških klubova. Stanković je imao i uspješnu karijeru u inostranstvu, Škrga, Mišanović i Božić imaju mnogo ptemijerligaškog iskustva. Oni za nas nisu novajlije, to su momci odličnih ljudskih i igračkih kvaliteta, oni Derventu osjećaju kao svoj klub jer su tu i igrali dugi niz godina. I naši navijači ih poznaju, pa vjerujemo da će uz postojeći igrački kadar i navedene momke rezultati za naš klub biti ovog proljeća puno bolji. Želimo da Derventu vratimo u vrh rukometa Republike Srpske gdje i pripada – reko je predsjednik kluba Slaven Šmulja. Pripreme teku u dobrom ritmu, a svakako želimo i da naši mladi igrači imaju dobru minutažu i stasaju u standardne prvotimce uz ove iskusne momke, dodao je Šumulja.

Danijel Božić


U toku februara zakazano je niz prijateljskih utakmica, a 12. februara planiran je odlazak u Apatin gdje će Dervenćani učestvovati na turniru kod starih sportskih prijatelja iz tog grada.

Beni Škrga dugo godina predvodio Dervenćane
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button