RUKOMET

Roganović: Moglo je i bolje i gore, BiH zaslužuje respekt

Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, rival rukometaša Crne Gore u aprilskom baražu za Svjetsko prvenstvo biće selekcija BiH.

Ali, potrebno je da prethodno izabranici Ivice Obrvana eliminišu Grčku u martu u prvoj fazi, a selektor Crne Gore Zoran Roganović nema dilemu da će tako i biti.

– Sigurno je da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali bilo je i lakših. BiH je ipak, respektabilna selekcija sa selektorom Ivicom Obrvanom, ima igrače koji igraju na najvišem nivou. Ima kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer je bila na posljednja dva šampionata Evrope, što joj daje nadu da može da se plasira i na Svjetsko prvenstvo – istakao je Roganović.

Ukoliko se ne desi ništa nepredviđeno, prvi meč igraće se u BiH 13. ili 14. aprila, a revanš je u Crnoj Gori tri dana kasnije.

– Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na Evropskom prvenstvu, odnosno u pobjedama protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore. To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svjetskom prvenstvu poslije 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama – rekao je Roganović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: click for more
  2. Povratni ping: go here
Back to top button