BIHKOŠARKA

Radić: Nećemo dovoditi zamjenu za Vejda

Rukovodstvo Košarkaškog kluba Bratunac ne planira da dovodi zamjenu za Antonija Vejda, koji je napustio klub i vratio se u SAD zbog porodičnih razloga, potvrdio je trener Ognjen Radić.
Amerikanac je pojačao Bratunac pred početak tekuće sezone, kada je stigao iz Proma, protiv kojeg je upravo u Donjem Vakufu odigrao posljednju utakmicu u Ligi BiH. Ove sezone prosječno je bilježio 15,7 poena, 6,3 skoka i 4,8 asistencija i bio jedan od boljih igrača svoje ekipe.

– Ne planiramo da dovodimo zamjenu za Vejda. U narednih petnaestak dana moramo da se konsolidujemo, jer smo desetkovani. Ako budemo dovodili zamjenu, biće to nakon reprezentativne pauze, mada će to zavisiti od stava uprave, ali i rezultata koje budemo ostvarili. Ukoliko na vrijeme izborimo opstanak, nećemo uopšte dovoditi zamjenu i “nabijati” troškove – rekao je Radić.
Probleme Radiću nije stvorio samo odlazak Vejda, već i povrede Nikole Ćirkovića i Stefana Milovanovića.

– Ćirković ima distorziju skočnog zgloba i nadam se da će biti spreman za utakmicu sa Posušjem, dok ga sigurno neće biti protiv Slobode u sljedećem kolu. Situacija sa Milovanovićem je mnogo teža. On je povrijedio hrskavicu koljena pa će morati uraditi artroskopiju i oporavak će trajati mnogo duže, tako da će priliku dobiti mlađi igrači koji su do sada imali manju minutažu – rekao je Radić.
Bratunčani igraju svoju najbolju sezonu u Ligi BiH od kada su 2018. godine kao šampioni Republike Srpske stekli pravo nastupa u njoj. Do sada su upisali osam pobjeda i šest poraza.

– Pretpostavka je da su nam potrebne još jedna ili dvije pobjede, u zavisnosti od ostalih rezultata, da obezbijedimo opstanak, odnosno budemo šesti ili sedmi na tabeli prvog dijela takmičenja. Nemamo imperativ nastupa u Ligi šest, pogotovo nakon poraza od Proma u posljednjem kolu. Cilj nam je da se što bolje pozicioniramo i ne strepimo u samom finišu – istkao je Radić.

Ostatak sezone

Do kraja sezone Lige BiH ostalo je još 11 kola, a Bratunac će nastupiti na devet utakmica. Slobodan je u 21. (zbog odustajanja Čelika) i 25. kolu (po kalendaru takmičenja). Čekaju ga susreti sa Slobodom, Posušjem, Mladosti, Sparsom, Borcem, Bosnom Rojal, Širokim, Leotarom i Zrinjskim.

(Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button