OSTALI SPORTOVI

NAGOVORILA JE BAKA Austrijska olimpijka skinula se za Playboy FOTO

Austrijanka Janine Flok, osvajačica deset medalja na Svjetskom prvenstvu u skeletonu između 2013. i 2022, pozirala je gola u poznatom muškom časopisu Playboy, podijelivši fotografiju na društvenim mrežama.

U prvi mah se dvoumila nakon što joj je njemačko izdanje Playboya poslalo ponudu.

– Ima toliko drugih sportista. Zašto ja? – pitala se 32-godišnjakinja, a navodi Krone. Ipak, Flok je pronašla vrijeme u svom gustom rasporedu dok se pripremala za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, te je pristala na ponudu Playboya.

– Nisu odustali – priznala je Flok, koja je pozirala za Playboy u hotelu Leogang tokom prekida u pripremama za Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Zimske olimpijske igre.

Ključni za odluku da se pojavi gola u Playboyu bili su njeni prijatelji, porodica, pa čak i baka, koju je na kraju poslušala.

– Naravno da hoćeš, Janine – rekla joj je baka.

– Nekako sam na kraju imala veliku želju pozirati za Playboy. Iako nikad nisam mogla zamisliti da ću jednog dana napraviti ovako nešto – priznaje dvostruka svjetska prvakinja u skeletonu.

Dodala je da fotografijama želi pokazati da i prirodno tijelo može biti lijepo.

– Ne volim biti u centru pažnje. Ali fotografijama želim pokazati da i prirodno tijelo može biti lijepo. Ono na kojem se ništa ne radi. Nisam imala plastičnu operaciju i čuvam ono što imam. Svaka žena može biti ponosna na svoje tijelo – objasnila je Janine Flok o svom golišavom izdanju u Playboyu.

Flok vjeruje da njeno pojavljivanje u Playboyu neće biti smetnja uoči Zimskih olimpijskih igara na kojima debituje 12. februara, već motivacija da ostvari što bolji rezultat.

– Važno je s vremena na vrijeme imati na umu i druge stvari osim sporta. Čak mislim da će mi to dati dodatni poticaj na Olimpijskim igrama – kazala je Flok.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button