KOŠARKA

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM Košarkašice Srbije preživjele Koreju i zakoračile ka Mundobasketu

Košarkašice Srbije preživjele su dramu protiv Južne Koreje (65:62) i napravile krupan korak ka Svjetskom prvenstvu. One su večeras u Beogradu poslije velike borbe i neizvjesnosti savaldale objektivno najslabijeg rivala u grupi, a junak je bila Ivon Anderson.

Naturalizovana Amerikanka sjajno je odigrala u završnici i najzaslužnija je za preokret “lavica” koji vrlo vjerovatno znači i odlazak na Mundobasket u Australiju. Pri konačnom reztultatu Koreja je imala napad za izjednačenje, ali je Banjalučanka Saša Čađo “lupila” blokadu jednoj gostujućoj igračici i veliko slavlje moglo je da počne.

Podmlađeni tim Marine Maljković kontrolisao je rezultat u najvećem dijelu meča, ali su Korejke u četvrtoj dionici napravile veliku seriju, a domaće košarkašice nisu imale odgovor.

Na pomolu je bilo veliko iznenađenje, ali je Anderson uzela stvari u svoje ruke i odradila sjajan posao. Košarkašice će se sastati još sa Brazilom i Australijom, a tri najbolje selekcije iz grupe plasiraće se na Svjetsko prvenstvo. Anderson je meč završila sa 12 poena, dok je Jovana Nogić postigla 13.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button