FORMULAMOTOSPORT

“Ništa neću da mijenjam, jer sam svjetski šampion”

Svjetski prvak u Formuli 1, Holanđanin Maks Ferstapen, izjavio je da neće ništa promijeniti u pristupu trkama, samo zato što je aktuelni svetski šampion.

Holanđanin je trijumfovao prošle godine poslije epskih bitaka sa Luisom Hamiltonom i dramatične završnice u posljednjoj trci u Abu Dabiju.

Pilot Red Bula će braniti svoju krunu u momentima kad Formula 1 ulazi u jednu potpuno novu eru, u kojoj za cilj ima izjednačenje kvaliteta timova, što bi trke moglo da učini daleko zanimljivijim, a šampionat neizvjesnijim.

Upitan da li će promijeniti pristup trkama, Ferstapen je rekao da to ne namjerava da učini i dodao je da bar za sada ne osjeća nikakav dodatni pritisak zbog toga što je titula u njegovim rukama.

– Ne, ne osjećam pritisak, nastaviću da radim ono što uvijek radim. Nema razloga da nešto odjednom mijenjam. Naravno, kao pilot, moraću da se prilagodim novim pravilima, a neće biti isto ni sjesti u novi automobil, koji je evolucija prošlogodišnjeg. Trebaće vrijeme za prilagođavanje, ali će neke druge stvari biti iste – rekao je Ferstapen.

– Mnogo je nepoznanica u vezi sa novim automobilom – dodao je Holanđanin i nastavio.

– Lično, osjećam se dobro, ali je važno da se dobro pripremiti fizički i mentalno. O automobilu ne znam ništa, pa me baš zanima kako će se ponašati na stazi.

Predsezonski testovi Formule 1 za 2022. godinu počinju sljedeće srijede (23. februar) na stazi „Katalunja“ u blizini Barselone. Ekipe će u Španiji ostati tri dana, a zatim će krenuti u Bahrein, na nova testiranja, od 10. do 12. marta.

Osam dana kasnije uslijediće i zvanični start sezone sa Velikom nagradom Bahreina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button