ATPGRAND SLAMTENIS

Vavrinka oduševljen: Niko ne može da se poredi sa Nadalom

Niko ne može da se poredi sa Rafaelom Nadalom poslije onoga što je španski teniser uradio u Melburnu, smatra Stan Vavrinka.

Španac je prethodno sezonu završio već u avgustu zbog problema sa stopalom. Takmičenjima se vratio u Melburnu, gdje je osvojio pripremni turnir pred Australijan open. Potom je trijumfovao na prvom grend slemu u sezoni i osvojio rekordnu 21. titulu.

– Šta god da se desi, druge igrače ne možemo da poredimo sa Nadalom. Rafa je bio van terena četiri, pet ili šest mjeseci svake druge godine… Bez obzira na to koliko su ozbiljne njegove povrede bile, on se uvijek vraćao – rekao je Vavrinka.

– Prije nego što je počeo Australijan open, rekao sam da će ga Nadal osvojiti. On je nevjerovatan šampion. Sada ima 21 grend slem titulu, vidjećemo hoće li Novak i ostali imati više.

Đoković nije igrao u Melburnu, pošto je deportovan odlukom vlasti. Nadal je u finalu pobijedio Medvedeva, iako je izgubio prva dva seta.

– Bilo je nevjerovatno gledati ga. Nisam iznenađen, divim mu se jer i dalje to radi. Dokazao je da može da prođe prepreke koje drugi ne mogu. Uradio je u Melburnu nešto slično što i Federer 2017. godine.

Vavrinka se i sam oporavlja od teške povrede, a na teren bi trebalo da se vrati na Rolan Garosu.

– Ljudi me pitaju zašto se vraćam, ali ja i dalje izuzetno volim tenis. Ono što me motiviše je to što znam da ću uživati na terenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button