ATPTENIS

Nadal o preticanju Đokovića: Ta priča je za mene završena

Španski teniser Rafael Nadal smatra da je njegova borba za prvo mjesto na ATP listi završena.

Kako je rekao, nakon trijumfa protiv Denisa Kudle na otvaranju turnira u Akapulku, glavni problem su povrede.

– To vrijeme je za mene prošlo nažalost. Fizički problemi su me spriječili da još koju godinu završim na prvoj pozicji, danas su moji ciljevi drugačiji. Neću da trčim za tim jer bi to bila greška. Međutim, ukoliko se ta prilika ukaže, bio bih srećan. Mnogo je igrača mladih koji su spremni da igraju na svim dostupnim turnirima. Ja moram da budem probirljiviji. Neću mijenjati svoj kalendar zbog poena – izjavio je Nadal.

Pričao je i o samom meču protiv trenutno 100. igrača sveta Amerikanca Kudle.

– Generalno sam igrao dobro. Osjećam se dobro kada igram i to je najbitnije, a na sve to pobijedio sam na ovom novom stadionu. Uvijek je ljepo videti kada organizatori ulažu u naš sport. Prelijepo veče, igranje pred ovom publikom je uvijek nešto posebno – dodao je Nadal.

Govorio je i o favoritima za titulu u Meksiku.

– Nikada ne smatram sebe za favorita i trudim se da svakog rivala pojedinačno ispoštujem. Danas sam igrao protiv Kudle i to mi je bio cilj, sutra protiv Kozlova i tada će mi to biti cilj. Moram da gradim iz dana u dan i budem bolji sa svakom novom rundom. Znam da je ovo jedan od najtežih ATP turnira iz serije 500, ali ću se potruditi da dam svoj maksimum – zaključio je Nadal.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button