ATPTENIS

Šta to pričaš Đovani? Novi udar na Novaka iz Italije!

Tek što se činilo da se bura malo smirila, iz Italije stiže novi udar na Novaka Đokovića. Naime, predsjednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago smatra da Novaku Đokoviću ne treba dozvoliti da se takmiči na mastersu u Rimu.

Njegovo mišljenje je da Đoković ne smije da igra jer nije vakcinisan i da za njega moraju važiti pravila kao i za sve ostale.

– Da li je u redu da Đoković učestvuje na turniru u Rimu? Apsolutno ne. Ne bi smio da boravi i da se tušira u kampu sa ostalim igračima, da jede i spava i ovo je poruka da je to vrlo pogrešno. Svakodnevno primam mejlove od majki i očeva koji su ljuti zbog činjenice da se njihova deca ne mogu baviti sportom zbog pravila o zelenom sertifikatu – objasnio je.

Ovo je sasvim suprotan stav od onog, koji je prošle sedmice iznijela sekretarka za sport u vladi Italije Valentina Vecali, koja je kazala da vakcina nije nužna za učešće na turniru.

Masters u Rimu na programu je od osmog maja, a Đoković je u karijeri tamo trijumfovao pet puta. Prošle sezone izgubio je u finalu od Rafaela Nadala posle tri seta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button