OSTALI SPORTOVIZIMSKI SPORTOVI

FIS otkazao sva takmičenja u Rusiji

Poslije napada Rusije na Ukrajinu, Međunarodna skijaška federacija (FIS) je odlučila da otkaže ili premjesti takmičenja Svjetskog kupa koja su trebala da budu održana na području Rusije do kraja ove sezone.

Radi se o jednom takmičenju za Svjetski kup u ski krosu koje je trebalo biti održano ovog vikenda u Sunčanoj Dolini u Čeljabinsku, dva takmičenja u slobodnom skijanju u disciplini erials u Jaroslavlju (26. i 27.2.) i Moskvi (5.3.), dva takmičenja u skijaškim skokovima za žene u Nižnjem Tagilu (18. – 20.3.) i Čajkovskom (25. – 27.3.) te jednom takmičenju u skijaškom trčanju u Tjumenu (18. – 20.3.).

– FIS blisko sarađuje sa svima kako bi se takmičarima koji su se našli u Rusiji uoči ovonedjeljnih takmičenja osigurao brz povratak kući – stoji u službenom saopštenju na portalu Međunarodne skijaške federacije.

Iz sjedišta FIS-a u Oberhofenu poručili su da će probati da pronađu alternativne domaćine za otkazane trke u Rusiji, ali je vrlo moguće kako se neka takmičenja uopšte neće ni održati.

Ranije je nekoliko nacionalnih skijaških saveza otkazalo učešće na međunarodnim takmičenjima u Rusiji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: แทงหวย
Back to top button