BIHRUKOMET

Savović za SNM: Na pobjedu protiv Sloge i juriš ka Evropi

Rukometaši Leotara večeras u Doboju otvaraju nastavak sezone, a golman Veselin Savović ne sumnja da će ona biti, ako ništa podjednako uspješna kao jesenji dio.

On je u razgovoru za SNM podvukao da je primarni cilj plasman među prvih pet ekipa, a ne krije da bi ulazak u tri najbolje bio veliki uspjeh.

– Od početka priprema treniramo dosta dobro, imamo jak motiv da nastavimo sa dobrim igrama koje smo pružali sve do samog finiša prve polusezone i da pokažemo da nismo slučajno u gornjem dijelu tabele, rame uz rame sa najboljim. Naravno, svi se vodimo trenerovom izjavom da je sve ispod petog mjesta neuspjeh i imamo cilj da ove godine izborimo mjesto koje vodi u evropska takmičenja. Bio bi to prvi put za naš klub, a iskreno vjerujem da je tako nešto moguće – rekao je Savović.

Ekipa Darka Tavrića nije pretrpila velike promjene tokom pauze, baš kao ni prošlog ljeta. U matični klub vratio se pivot Radovan Uljarević, a umjesto Sidika Omerovića koji je odlučio da završi karijeru, Savovićev kolega na golu biće Miloš Knežević.

– Samim tim dobili smo igrača više u rotaciji, što će nadam se biti od značajne koristi u ovoj polusezoni. Knežević je sjajan golman, tako da vjerujem da ćemo nas dvojica ispuniti očekivanja – rekao je Savović.

Na premijeri u Osječanima kod Doboja u mislima Trebinjcima je samo jedno.

– Sloga je trenutno u donjem dijelu tabele, iako po kvalitetu zasluzuju bolji plasman. Sa druge strane, mi smo se spremali za njih i spremno ulazimo u ovu utakmicu. Imamo nekoliko sitnih problema sa povredama, ali ćemo dati maksimum i nadam se, pobjedom otvoriti ovaj dio sezone – rekao je Savović.

U 16. kolu Premijer lige BiH za rukometaše sastaju se, subota: Konjuh – Vogošća (19), Maglaj – Bosna (V) (19), Sloga (D) – Leotar (19.30), Gradačac – Borac (20), Gračanica – Izviđač (20). U petak naveče igrali su Krivaja – Bosna (S) 30:28 Slobodna je Iskra. Plasman: Borac 26, Sloboda 18, Vogošća 18, Izviđač 17, Leotar 17, Krivaja 16…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button