KOŠARKA

Fredi Haus: Zbog Gurovića sam se posvađao sa Vujoševićem

Jedan od prvih stranaca u KK Partizan i svakako Amerikanac koji je obilježio period boravka u Beogradu, Frederik Haus, prisjetio se anegdota iz crno-bijelom dresu.

On je u najavi novog “vječitog” košarkaška derbija rekao da prati dešavanja u Partizanu i da je srećan što je Željko Obradović preuzeo njegov bivši tim, o čemu je govorio i iz ugla trenerskog posla kojim se sada bavi.

– Kao trener (na koledžu u Džeksonvilu) uvek moram da imam spremne priče za klince, da ih zaintrigiram na treningu, da ih motivišem. Mnogo mojih priča vezano je za Partizan. Otvoreno govorim svima da sam bio deo Lejkersa i Bostona sa ludim navijačima jer je to za mene duel Partizana i Crvene zvezde. Rivalstvo za sva vremena, meč koji svaki košarkaš treba da odigra kako bi iskusio šta to znači ‚rat‘ na terenu i tribinama. Prvo što mi padne na pamet je intenzitet tih utakmica i ludnica na tribinama. S jedne strane dominira crna, a sa druge crvena boja. Mislim da su me ti mečevi napravili boljim košarkašem, jer je izgledalo kao da je svaki duel finale NBA lige, toliko je bilo bitno da pobedimo Crvenu zezdu. Na moju sreću Partizan je tih godina mnogo pobeđivao – prisjetio se Haus u intervjuu za MozzartSport.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button