BIHRUKOMET

Umičević: Izborna skupština krajem maja, Obrvanov ugovor štetan i za mene nevažeći

Izborna skupština Rukometnog saveza BiH biće održana krajem maja tekuće godine, jednoglasno je odlučeno na sjednici Upravnog odbora, i to na prijedlog Marinka Umičevića koji je do ovog sastanka bio predsjednik Saveza u Sarajevu.

– Naš Statut je malo prevaziđen i poznaje samo redovnu i vanrednu Skupštinu. Ipak, uspjeli smo da se složimo, te smo dogovorili da se prilikom finalnog turnira Kupa BiH održi izborna Skupština (mjesto će biti naknadno određeno), a do tada će entiteski Savezi održati svoje izbore. Lično ću se zalagati da u UO RS BiH iz Republike Srpske dođu novi ljudi, jer je vrijeme za novi rukometni iskorak – izjavio je Umičević koji je na sjednici Upravnog odbora predao dužnost predsjednika Slobodanu Zadri.

Na sastanku se našao izvještaj o učešću reprezentacije BiH na nedavno održanom šampionatu Starog kontinenta, na kojem nije prisustvovao selektor Ivica Obrvan.

– Ponovo sam istakao da je izuzetno mnogo 5.000 evra za platu selektoru muške A reprezentacije Ivici Obrvanu. Ugovor koji je sa njim potpisan je itekako štetan, a za mene nije validan, jer ga nije „verifikovao“ Upravni odbor, pogotovo što se u njemu navodi da je za sve eventualne sporove nadležan sud u Hrvatskoj, što nema nigdje na svijetu. Mislim da se ovo malo „gura pod tepih“, jer može se desiti da nam advokat selektora Obrvana napravi problem baš pred narednu reprezentativnu utakmicu sa Grčkom – dodao je Umičević.

Iz RS BiH su u međuvremenu povukli novčana sredstva iz EHF-a, i to u iznosu od 60.000 evra.

– Mi smo 40.000 evra doznačili na račun Saveza Tuzlanskog kantona, za organizaciju reprezentativne utakmice sa Grčkom koja će se odigrati u gradu rukometa – Tuzli, i to na moj prijedlog. Ovom prilikom se zahvaljujem Aliji Hasiću koji je mnogo toga uradio na organizacionom planu i mi se nadamo da će igrači na terenu dati maksimum kako bi eliminisali Grčku i da će na taj način u narednoj rundi igrati sa Crnom Gorom. Želim još dodati kako će uz reprezentaciju, kao sekretar, biti Srđan Jović. Očekujem da će biti puna dvorana kako bismo mogli pokriti određene troškove – napomenuo je Umičević koji je dodao da će za januar tekuće godine biti plaćena predavanja za trenere po programu RINCK konvencije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button