EVROPSKE LIGEFUDBAL

Birmančević: Ulažem 30.000 evra godišnje u sebe

Srpski fudbaler Veljko Birmančević otkrio je tajnu svog sjajnog napretka otkako je zaigrao za švedski Malme.

Malme je doveo Birmančevića iz Čukaričkog za milion evra u martu prošle godine, a on je u međuvremenu postigao 17 golova uz osam asistencija na 43 nastupa.

Nedavno je sa Malmeom osvojio titulu šampiona Švedske, a 26. marta će se sa Hamarbijem boriti za trofej Kupa i duplu krunu.

– Ulažem u sebe 300.000 kruna (oko 30.000 evra, prim. aut) godišnje da bih bio bolji fudbaler. Fudbal je moj život, želim da budem igrač top nivoa i zato ulažem u svoj razvoj. Na primer, kupujem sve što je potrebno da bi moje telo bilo bolje – otkrio je Birmančević.

Birmančević je objasnio švedskim medijima na šta sve izdvaja novac.

– Imam dodatnog, individualnog trenera kojeg plaćam, a imam i mašine koje mi pomažu da se brže oporavim. Mogu da vam otkrijem da sam dva dana pre utakmicu Kupa sa AIK-om imao problem sa prednjim delom butine. Onda sam radio vežbe sa mojim trenerom i bez problema sam izdržao svih 120 minuta. Osećam da vredi tako uložiti u sebe – prenosi “Mozzartsport” njegove reči.

Osim toga, Birmančević već nekoliko godina sarađuje sa trenerom iz Srbije čiji identitet nije otkrio.

– Komuniciramo gotovo svakodnevno. Dobijem od njega programe pre i posle utakmica. Njemu pripadaju velike zasluge za moj razvoj. On je iz Srbije i sa njim sarađujem tri godine – dodao je srpski napadač.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button