FUDBALTRANSFERI

Juventus planira tandem Salah – Vlahović

Mohamed Salah iznenađujuće bi mogao da napusti Liverpul godinu dana prije isteka ugovora i karijeru nastavi u Juventusu, piše “Gazeta delo Sport”.

Oni navode da je u ovom potencijalnom transferu najveći problem Salahova plata, iako će Juventus na kraju ove sezone dodatno rasteretiti svoj budžet jer će klub napustiti dosadašnja najveća zvijezda Paulo Dibala.

Dolaskom Vlahovića čelnici Juventusa odlučili su da stave ovog napadača iz Srbije u centar projekta za budućnost, zbog čega su odustali od prvobitnih uslova i Dibali ponudili znatno manji ugovor nego u oktobru, a kako je sada odlučeno da će Argentinac napustiti klub, tako je i “Stara dama” krenula u potragu za njegovom zamjenom.

Salahov ugovor s Liverpulom traje od 2023. godine, a posljednjih nekoliko mjeseci razgovori o potpisivanju novog nisu napredovali i s tim u vezi Juventus je uspostavio preliminarni kontakt s njegovim agentima.

“Gazeta” piše da realizacija ovog posla neće biti nimalo laka jer Salah zarađuje 11 miliona evra u Liverpulu, ali da postoje mehanizmi koje bi u Juventusu mogli da iskoriste po pitanju uštede na Salahovoj bruto plati, što bi im osiguralo ponudu sa većim primanjima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button