FUDBAL

Ibrahimović otvoreno o ratu i zbog čega ga hvata panika

Jedan od najboljih švedskih fudbalera u istoriji, 40-godišnji Zlatan Ibrahimović, prokomentarisao je aktuelnu ratnu situaciju u Ukrajini.

Ibrahimović je odigrao 120 utakmica i postigao 62 gola za Švedsku, sa kojom ga u četvrtak očekuje baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Češke.

Pobjednik ovog meča će u finalu plej-ofa igrati sa selekcijom Poljske, koja je automatski izborila finale zbog izbacivanja Rusije usljed vojne intervencije ove zemlje u Ukrajini.

Zbog rata u Ukrajini u svijetu se mnogo manje priča o sportu, a to je bila tema i na pres konferenciji uoči meča u Solni, predgrađu Stokholma.

– Jako je teško, ja sam za mir i ljubav – odmah na startu pres konferencije svoj je stav iznio Ibrahimović.

– Užasno je govoriti o ratu. Svoju poruku prenosim fudbalom. Igraćemo i nastojaćemo na taj način da širimo energiju i ljubav. Tragično je ovo što se dešava 2022. godine, stvari, pa i nesporazume trebalo bi rješavati na normalan način, razgovorom, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebalo. Upravo smo se riješili pandemije, izašli iz nje, počeli i normalnije da živimo, a onda ovaj užas…

– Želim biti pozitivan, dijeliti ljubav i da živimo u miru. Za to se zalažem i nadam se da će to doći što prije. Ali moram biti iskren, gasim TV čim krenu govoriti o toj tragediji, a ostale medije ne pratim. Prenose mi šta se dešava, ali ne pratim. Nadam se da će se situacija brzo primiriti, ali izbjegavam pratiti. Protiv rata sam, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari – priznao je 40-godišnji napadač Milana.

Iako je rat (bio) u fokusu, Ibrahimović je otkrio što ga još brine. A odnosi se na njega lično.

– Imam onaj mali strah – šta će biti kasnije? Znam da će mi se otvarati razne prilike, da ću dobijati razne ponude, ali taj adrenalin koji sam osjećao na terenu ipak neću dobiti nigdje drugo. Zato me hvata panika. Nastaviću dokle god mogu i uživati dok traje. Ali, zasad se još uvek osjećam dobro i ne žalim se – zaključio je Šveđanin poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button