FUDBALREGION

Petev: Pobjeda neophodna za samopouzdanje

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.30 dočekuje selekciju Gruzije u Zenici u prijateljskom meču.

Utakmica dolazi u momentu poljuljane atmosfere, koja je urušena poslije neodlaska na Mundijal u Katar. Mnogo toga se prvo zamjeralo selektoru Ivajlu Petevu, ali čini se da je nezadovoljstvo javnosti njegovim radom sada spalo.

– Iako je riječ o prijateljskom susretu mi ćemo ići na pobjedu. Poslije novembarskih kvalifikacija, najbolje se samopouzdanje vraća velikom borbom i pobjedama. To nam je cilj. Vjerovatno ćemo igrati u istom sistemu kao i do sada, 3-5-2, jer smo se navikli, a i odigrali smo nekoliko dobrih partija. Želim da greške svedemo na minimum. Znam da mi imamo ulogu favorita, ali oni postoje samo na papiru, a papir nije igra. Evo primjer. U Ligi nacija su skoro igrali Senegal – Zimbabve. Senegal apsolutni favorit, trebalo je biti 40:0, ali na kraju jedva 1:0. O tome govorim. Prvenstveno moramo biti odgovorni i profesionalni, a o favoritima manje-više – rekao je Petev.

Gruzija je, baš kao i reprezentacija BiH, kvalifikacije za Mundijal završila sa sedam bodova u kvalifikacionoj grupi, na četvrtom mjestu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: voir ce site
Back to top button