FORMULAMOTOSPORT

Vozači F1 odlučili da voze u Džedi uprkos raketnim napadima

Poslije četiri sata vijećanja, vozači Formule 1 odlučili su da voze trku za Veliku nagradu Saudijske Arabije, iako je u petak, između dva slobodna treninga, na 20 kilometara od staze u Džedu izvršen raketni napad na naftno postrojenje.

Taj napad je prvobitno doveo do odlaganja drugog treninga za 15 minuta, da bi poslije njega uslijedio sastanak na kojem su šefovi timova jednoglasno odlučili da se trka vozi. Organizatori i prvi čovjek Formule 1 Stefano Domenikali naglasili su da su dobijene garancije da staza neće biti meta napada i da trenutno ne postoji bezbjednije mjesto u Džedi od nje.

Međutim, nedugo zatim došlo je do novog obrta, pošto su vozači prvo imali sastanak sa šefovima Formule 1, da bi potom ostali sami, a sve je ukupno trajalo više od četiri sata. Među vozačima postoji zabrinutost zbog razvoja situacije, pošto je to bio drugi raketni napad posljednjih dana u blizini Džede. Kasnije su se sastanku ponovo pridružili šefovi ekipa koji su još bili na stazi, da bi se on završio oko 2.30 poslije ponoći po lokalnom vremenu.

Nastavak akcije u Džedi zakazan je za 15 časova, kada je na programu treći slobodni trening, dok su kvalifikacije tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije vozi se u nedelju od 19 časova. (Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button