TENIS

Na tronu liste “Švjontek mora sad da ide na velike titule”

Iga Švjontek će u ponedjeljak zasjesti i zvanično na tron WTA liste.

Poljska teniserka je oduševila osvajanjem još jedne velike titule, ovog puta na turniru u Majamiju.

Poslije 17. uzastopne pobjede i treće titule od početka sezone, sve su prognoze da će ovo biti njena sezona.

Žistin Enan, koja posljednjih godina radi kao stručni komentator Eurosporta, smatra da teniserka iz Poljske ima harizmu i da će biti velika prepreka za sve igračice.

– Povlačenje Ešli Barti nije dobra vest za ženski tenis. Ona je donosila mnogo toga kreativnog, imala je kompletnu igru. I postizala rezultate u kontinuitetu. Što se tiče Švjontek, ona ima harizmu, ume da privuče publikui voli da igra pred punim tribinama. Ipak, sada će kao broj jedan morati da ide na najveće titule – kaže Belgijanka.

Po njoj, to neće biti nimalo jednostavan posao.

– Iga će morati da izbegne zamku da podlegne masovnom pritisku, jer kada na teren izađete kao broj jedan, morate da se dokažete, da pobedite svaki meč – rekli su.

Enan ipak dodaje da je bivša šampionka Rolan Garosa zaslužila da se nađe na vrhu.

– Biti prvi je privilegija, mislim da što se nje tiče, ona nikom ništa nije ukrala. Bitno je da nastavi da radi i da uspostavi autoritet. Ima toliku želju da uspe da se ponekad pomalo i izgubi u toj energiji. To dolazi sa iskustvom, korak po korak. Ima nešto u njenoj ličnosti što ukazuje da će biti veliki broj jedan – zaključila je Enan.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Betkick
  2. Povratni ping: zweefparasol 300x300
Back to top button