TENISWTA

Iga: Veliki trenutak za mene, da više Poljaka bude na vrhu

Iga Švjontek je od ponedjeljka postala prva teniserka svijeta, a to je uspjela jer je osvojila Masters u Majamiju. Naravno prije toga se iz sporta povukla Ešli Barti koja je do tog trenutka bila neprikosnovena u svijetu ženskog tenisa.

Sada bi baš Iga mogla da nastavi sličnu dominaciju jer 20-godišnja Poljakinja ima blizu 2 000 bodova više u odnosu na Čehinju Barboru Krejčikovu i Špankinju Paulu Badosu.

Poslije pobjede u Majamiju, poziranja sa trofejom, Švjontek je konačno vidjela svoje ime na vrhu WTA liste pa je mogla da se posveti društvenim mrežama gdje je naglasila koliko joj je značajno što je prva osoba iz Poljske koja je na vrhu svjetskog tenisa.

 – Zvanično je danas i hoću da dam sebi, porodici, timu i prijateljima trenutak da slave i da budu srećni zbog toga. Obično se ne fokusiram na brojeve, na renking, ali ovaj trenutak je veliki za mene jer sam postala prva osoba iz Poljske, bilo da je u pitanju ženski ili muški tenis, koja je stigla do prvog mjesta u singl konkurenciji. Nadam se da će jednog dana biti više nas u Poljskoj koji igraju tenis na najvišem mogućem nivou. Ekstremno sam zahvalna što je moj rad inspirisao neke ljude. Konačno na kraju… Volim igru i zahvalna sam na svakom trenutku u ovim danima – poručila je Švjontek.

Iga sezonu nastavlja tek 18. aprila kada počinje turnir u Štutgartu, a iza toga će ona nastupiti i na turniru u Madridu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button