KOŠARKANBAREGION

Rebrača: Ne sumnjajte u Jokićev patriotizam

Bivši prvak svijeta Željko Rebrača apelovao je da navijači podrže Nikolu Jokića kada ne igra za reprezentaciju.

Jokić je naljutio zemljake prošle godine odustavši od nastupa za nacionalni tim koji nije uspio da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju. U međuvremenu je na mjesto selektora stigao Svetislav Pešić, ali je i dalje neizvijesno da li će Jokić biti u timu na Evropskom prvenstvu u septembru.

– Samim dolaskom Svetislava Pešića na mesto selektora verujem da će se desiti veliki pomace – rekao je Rebrača.

– Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA.

Rebrača smatra da Jokić nije zaslužio tolike kritike.

– Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati. Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman. Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju – rekao je Rebrača za “Kurir”.

Rebrača dodaje da i Jokića treba razumjeti.

– Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina… – dodao je čuveni srpski košarkaš.

Rebrača je pohvalio i povratak Svetislava Pešića na klupu i vjeruje da će ga svi podržati.

– U moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da pruži ono najbolje Srbiji. Isto to važi i za Bogdana Bogdanovića – zaključio je Rebrača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button