ODBOJKA

ŽOK BORAC: Na pragu istorije, Premijer lige BiH!

Odbojkašice Borca nalaze se nadomak plasmana u Premijer ligu BiH. Crveno-plavim damama za taj uspjeh potreban je još samo jedan osvojeni bod.

Nakon pobjede nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva izabranice Aleksandra Dakića nalaze se na pola koraka od plasmana u elitu. Pred odbojkašicama Borca su još samo dvije utakmice, protiv Veleža iz Nevesinja u narednom kolu na domaćem terenu i gostovanje u posljednjem kolu kod Inove. Jedan bod iz ta dva meča crveno-plave vodi u Premijer ligu BiH.

– Iskreno, ekipe Inove i Veleža su poslije nas najbolje ekipe u ovoj ligi. Mislim da će biti teške dvije utakmice, neće nam biti lako, ali mislim da nećemo ispustiti šansu koju imamo, optimista je trener Borca, Aleksandar Dakić.

Iako debitantkinje u Prvoj ligi, Borčeve odbojkašice su u dosadašnjih 20 kola zabilježile 17 pobjeda i imaju svega tri poraza, te pet bodova više u odnosu na drugoplasiranog gradskog rivala, Inovu.

– Možemo se pohvaliti individualnim kvalitetom svake igračice. Nove smo u ligi, ali imamo iskusne igračice, Dušica Marković je godinama igrala Premijer ligu, Anđela Biberdžić isto, plus MEVZU…Trudimo se da ovo izguramo do kraja, kako smo i počele, ističe kapiten Borca, Marija Stojanović.

Drugi srednji bloker, Dušica Marković takođe vjeruje u konačan uspjeh ekipe Borca.

– Protiv Inove igramo tu posljednju utakmicu. Inova je dobra ekipa, pobijedile su nas na našem terenu, sada je vrijeme za revanš i da zasluženo uđemo u Premijer ligu, rekla je Markovićeva.

Već narednog vikenda moglo bi biti sve poznato, ukoliko osvoje makar dva seta protiv Veleža. Onda bi duel protiv Inove bio bez rezultatskog značaja, te bi crveno-plave mogle odigrati za svoju dušu i lišene bilo kakvog pritiska imale bi prilku da se inovatorkama revanširaju za poraz iz prvog dijela sezone.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy Kimber gun
Back to top button