BIHRUKOMET

ODJEK SJAJNIH IGARA Derventa ponovo priča o rukometu

Sjajnu formu u nastavku Prve lige Republike Srpske rukometaši Dervente krunisali su pobjedom u Višegradu (30:27) i pokazali da su potpuno drugačija ekipa od one iz prvog dijela trke za bodove.

Povratak nekoliko iskusnih igrača dao je potpuno novi život ekipi, pa se u gradu na Ukrini ponovo u pozitivnom smislu priča o rukometu. Oduvijek je ovaj klub bio na dobrom glasu, poznat po dobroj školi i rukometašima, a čini se da je kriza u koju je upao nakon ispadanja iz Premijer lige sada iza njega.

– Vidjeli smo da rezultati do zimske pauze ne vode nikuda i da to nije nivo na kome smijemo da budemo. Sjeli smo za sto i dogovorili se da u klub vratimo momke koji znaju šta su dres i grb Dervente i koji osjećaju grad. Najvažnije je da smo prestali rasprodavati ugled i da polako ali sigurno rukomet ponovo postaje tema u svakodnevnim razgovorima. Dobijamo dosta čestitki za rezultate u ovih nekoliko kola, pa vjerujem da ćemo nastaviti u ovom pravcu. Ispasti više ne moćemo,a cilj je da se do kraja sezone pozicioniramo u gornji dio tabele – rekao je prvi čovjek kluba Slaven Šmulja.

Krilni rukoemtaš Dražen Milinković jedan je od starosjedilaca koji je profitirao dolaskom iskusnih igrača poput Stanka Stankovića, Danijela Božića, Branka Mišanovića i Benija Škrge.

– Sve je sada mnogo lakše i bolje. Sjajno smo odigrali u Višegradu koji ima vrlo mladu i potentnu ekipu. Ipak, mi smo bili na visini zadatka i nagradili se bodovima za dobru atmosferu koju imamo – rekao je Milinković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button