ATPGRAND SLAMTENIS

“Kad je u formi, Đoković je najbolji i na šljaci”

Poznati teniski stručnjak Patrik Muratoglu vjeruje da, ukoliko Novak Đoković uđe u pravu formu, Rolan Garos može biti i te kako neizvjestan.

Srpski as je branilac trofeja, međutim, ove sezone nastupao je samo na turniru u Dubaiju, gdje je eliminisan u četvrtfinalu.

– Rolan Garos je najneizvjesniji u prethodnih 10 ili 15 godina. Ako Novak Đoković bude uspijevao da pobjeđuje dosta između početka sezone na šljaci i tog turnira sve će biti otvoreno. Jer kada je on u najboljoj formi mislim da je i na šljaci najbolji na svijetu – rekao je Muratoglu.

Ako dođe do međusobnog duela u Parizu, onaj prošlogodišnji će im sigurno biti u podsvjesti.

– Ako budu morali da igraju jedan protiv drugog u finišu Rolan Garosa ove godine, prošlogodišnji meč će im 100 odsto biti u glavi. Rafa će biti napet, a Novak mnogo agresivniji, igraće sa više samopuzdanja – dodao je ovaj stručnjak.

Dosta zavisi i do toga gdje će sve Novak igrati pre Rolan Garosa.

– Ako Novak bude dobio sve turnire dok se Rafa ne vrati? To bi sve promijenilo jer bi Đoković opet imao mnogo samopouzdanja. Ali neće biti lako jer nije mnogo igrao, a kada je prošli put bio na terenu brzo je ispao. Moguće je da će isplivati neki džoker poput Alkaraza ili Cicipas – zaključio je Muratoglu.

Rolan Garos je na programu od 23. maja do 5. juna.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button