FUDBAL

Srbin selektor U19 reprezentacije SAD

Marko Mitrović, čovek skoro pa nepoznat široj fudbalskoj javnosti u Srbiji i regionu izborio se za veliku privilegiju da postane selektor U19 selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Mitrović je inače dijete Crvene zvezde, mada krajem prošlog vijeka nije mogao da se u žestokoj konkurenciji na Topčiderskom brdu izbori za veću minutažu. Igrao je potom za Voždovac, Zemun, Milicionar, Radnički iz Kragujevca, Vašaš, Budućnost iz Banatskog dvora, Olimpik Baku, Banat, Atirau, Megasport, Lokomotivu iz Astane i na kraju Smederevo, da bi onda prešao u trenerske vode.

Počeo je u Banatu kao asistent Milana Budisavljevića, pod Aleksandrom Kristićem radio u Napretku, da bi se u potpunosti afirmisao kao pomoćnik Veljka Paunovića u mladoj reprezentaciji koja je 2015. osvojila titulu prvaka svijeta na Novom Zelandu.

Zatim je radio u mlađim kategorijama Zvezde u vreme kada su u Ljutice Bogdana stasavali igrači poput Luke Ilića, Dejana Joveljića i Alekse Terzića, pa je bio selektor U15 reprezentacije, potom je sa Paunovićem otišao u Čikago Fajer u kojem je radio sa asovima kakvi su Bastijan Švajnštajger, Niko Gajtan, Nemanja Nikolić, pa i Aleksandar Katai. Sa Paunovićem je sarađivao i u Redingu, da bi sada dobio veliku šansu u SAD.

– Marko ima dokazane uspjehe u mlađim kategorijama i uvjereni smo da će biti veliki vođa dok naši talentovani igrači ciljaju slijedeći stepenik u karijeri, rekao je generalni menadžer američke reprezentacije Brajan Mekbrajd.

Mitrović će prvi trening kamp održati od 22. aprila do 1. maja u Karsonu u Kaliforniji.

Impresioniran sam razvojem fudbala u SAD u proteklih nekoliko godina i uzbuđen što ću imati ulogu u razvoju slijedeće generacije vrhunskih talenata. U ovoj zemlji ima toliko potencijala, posebno u ovoj uzrasnoj grupi. Jedva čekam da počnem da pomažem ovoj djeci da ostvaruju svoje ciljeve, rekao je Mitrović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button