ATPTENIS

Boris Beker osuđen na dvije i po godine zatvora

Boris Beker, osvajač šest grend slem trofeja i nekadašnji trener Novaka Đokovića, osuđen je na dvije i po godine zatvora zbog prikrivanja imovine i kredita u vrijednosti od 2.500.000 funti kako bi izbjegao plaćanje dugova.

Nijemac koji je zadužen oko 50.000.000 funti, osuđen je na 30 mjeseci zatvora, međutim presuda podrazumijeva da uz dobro vladanje dio kazne odsluži u kućnom pritvoru.

Beker je u sudskom procesu koji je trajao od 2017. godine bio optužen po 24 tačke, od kojih je za četiri proglašen krivim. Sudija Debora Tejlor istakla je prilikom donošenja presude da nekadašnji teniser nije pokazao kajanje ili prihvatanje krivice i pozvala se na prethodnu utaju poreza osuđenog u Njemačkoj 2002. godine.

– Niste se obazirali na upozorenja koja ste dobili i šansu koja vam je data uslovnom kaznom i to je značajan otežavajući faktor, rekla je Tejlor.

Ranije u aprilu, nakon dvije nedelje saslušanja dokaza, porotnici su proglasili Bekera krivim za uklanjanje imovine, dve tačke za neotkrivanje imovine i prikrivanje duga.

Bekerov advokat Džonatan Lejdlou ukazao je na finansijske probleme sa kojima se suočava njegov klijent.

– Boris Beker bukvalno nema ništa, a takođe malo šta mu je ostalo od najblistavije sportske karijere i to se ispravno naziva tragedijom. Ovi postupci su u potpunosti uništili njegovu karijeru i uništili svaku dalju perspektivu zarade, kazao je Lejdlou.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button