ATPTENIS

Đoković digao glas: Nije pošteno da Rusi i Ukrajinci ne mogu na Vimbldon

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković tokom ponovio je stav da je protiv odluke Vimbldona da ne dozvoli nastup ruskim i bjeloruskim teniserima.

Na Vimmbldonu između ostalih neće moći da igraju drugi igrač svijeta Danil Medvedev i četvrta igračica planete Arina Sabalenka.

– Pričao sam sa nekim ruskim igračima tokom turnira u Beogradu. Očigledno je ovo veoma teška situacija, oduzeto im je pravo da nastupe na možda i najvećem turniru na svetu. Ja sam bio u sličnoj situaciji, možemo tako reći, ne u istoj, ali na početku godine sam iskusio nešto slično. Znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate. ATP će analizirati ovu situaciju, ali ja ne znam kakve će odluke doneti, nisam pričao sa njima – izjavio je Đoković u Madridu kada je upiutan da pruži svoj komentar u vezi sa zabranom Vimbldona i dodao:

– Ostajem pri svom stavu da ne podržavam ovu odluku Vimbldona. Mislim da to jednostavno nije pošteno, ali to je što je. Sada je odluka na Turu i Veću igrača da vide kako će se stvari razvijati. Hoće li svi zadržati svoje poene, oduzeti 50% poena ili nešto drugo… Zbog kovida smo pre dve godine imali oduzumanje poena, postoje neki modeli. Iskren da budem, više ne znam šta je ispravno, a šta ne. Možda je najrealnije da se zaštite poeni ruskih i beloruskih igrača – kazao je srpski teniser.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button