ATPTENIS

Rusi žele Đokovića na turniru u Moskvi

Rusija i pored suspenzije takmičenja na njenoj terotoriji planira da održi turnir u Moskvi tokom ljeta.

Umjesto Kupa Kremlja, koji je tradicionalno bio u kalendaru ATP, čelnici ruskog tenisa žele da održe neku vrstu egzibicionog takmičenja na kojem bi igrali samo pozvani takmičari, a jedan od njih mogao bi da bude i Novak Đoković.

Član upravnog odbora Teniske federacije Rusije, Vladimi Kamelzon, otkrio je da su u toku pregovori sa najboljim igračem svijeta oko njegovog učešća.

– Teniska federacija Rusije i Moskve razvijaju programe za razvoj našeg sporta za blisku budućnost. Konkretno, radimo na Moskva openu. Možemo da ga nazovemo i drugačije, još nismo odlučili. Pozvaćemo igrače iz Bjelorusije, Kine, Kazahstana, Turske i drugih zemalja. Pregovaramo sa Novakom Đokovićem – rekao je Kamelzon za RIA Novosti.

On je dodao da želi da vidi tamo Novaka “ne kao počasnog gosta, već igrača”.

Poslije izjave Kamelzona, oglasio se i prvi čovek ruskog tenisa, Šamil Tarpiščev, koji je bio nešto rezervisaniji prema učešću Đokovića.

– Još je prerano pričati o ovom turniru, o njegovom vremenskom roku. Menjamo trenutno ceo kalendar, pravimo sopstveni sistem takmičenja. Rano je pričati o inovacijama. Pozvaćemo mnoge, ali nije sada vreme da se priča o Đokoviću ili bilo kom drugom, morate prvo da razgovarate sa igračima. Đokovićevo učešće će zavisiti od njegove želje i kako se to uklapa u njegov kalendar. Ono što želite često se ne desi u stvarnosti, morate da radite na tome – zaključio je Tarpiščev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button