KOŠARKA

Banjalučanin u Australiji pogodio trojku za pobjedu, pa mu prijećeno smrću!

Košarkaše sidnejskih Kingsa od titule prvaka australijske NBL deli još samo jedna pobjeda protiv Džekdžampersa sa Tasmanije. U drugom meču finalne serije, Kraljevi su pobijedili u Hobartu 90:86, a odlučujuću trojku postigao je Dejan Vasiljević.

Odlični kombo bek, porijeklom iz Banjaluke, ubacio je 20 poena i zabilježio pet skokova i asistenciju. Za takav učinak svakako nije očekivao aplauze suparničke publike, ali je još manje mogao da veruje da će dobiti – prijetnje smrću?!

Deset sekundi prije kraja meča Vasiljević je pogodio trojku “bez kosti” sa preko sedam metara i donio nedostižnu prednost svom timu. U trenutku slavlja je prenaglio i udarajući se pesnicom u grudi gledao prema domaćim navijačima.

Uslijedila je lavina uvreda sa tribina, koja je igrače Sidneja ispratila i u svlačionicu.

– Vjerovatno sam malo pretjerao s radovanjem na kraju. Ovo je vjerovatno najbolja atmosfera na gostujućem terenu u kojoj sam igrao ove sezone. Dvorana je bila raspordata, a 5.000 ljudi je stvaralo zaglušujuću buku, iskren je Vasiljević.

Ovaj Banjalučanin kaže i da je bilo uvreda, ali to je dio dekora koji se može očekivati na utakmicama sa takvom tenzijom.

– Kada navijači počnu da vrijeđaju i da vam se lično obraćaju, morate ih ućutkati potezom na terenu i uživati u trenutku. Ali, kada neki shvate stvari previše lično, onda mi to baš ide na živce, kaže Vasiljević i dodaje:

– Bilo je vrikeđanja dok smo izlazili s terena poslije utakmice, ali kada sam na telefonu otvorio društvene mreže, našao sam u porukama i prijetnje smrću. To je život profesionalnog sportiste i mi jednostavno ne smijemo da se obaziremo na takve stvari. Obrisaću te preteće poruke, nasmijati se i otići svojim poslom, poručio je Vasiljević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button