ATPTENIS

„Ivanišević je nanio najteži poraz mom ocu“

Norveški teniser Kasper Rud govorio je poslije pobjede u Rimu nad Džensonom Bruksbijem o značaju treninga sa Novakom Đokovićem i rivalstvu svog oca Kristijana sa Novakovim trenerom Goranom Ivaniševićem.

Skandinavac je savladao Bruksbija rezultatom 6:3, 6:4 i obezbjedio učešće u četvrtfinalu. Prije nekoliko dana je trenirao sa Đokovićem, a Norvežanin kaže da se njihovi treneri dobro slažu uprkos rivalstvu iz igračkih dana.

Kristijan Rud i Goran Ivanišević su se sastajali četiri puta i Hrvat nikada nije poražen.

– Goran i moj otac nisu pričali o tome. Ponekad umiju da zbijaju šale jer su igrali jedan protiv drugog nekoliko puta. Mislim da je moj otac pretrpio najteži poraz u karijeri od Gorana. Bilo je to na Australijan openu u četvrtom kolu neke godine… – rekao je deseti teniser svijeta i dodao:

– Bilo je 3:3 u gemovima u petom setu i tri brejk lopte za mog oca, ali je Goran imao četiri as udarca zaredom i još jedan odličan servis… Bio je to najveći meč u karijeri mog oca i siguran sam da ga se sjeti kad god vidi Ivaniševića.

Osvrnuo se Rud i na treninge sa prvim teniserom svijeta.

– Treninzi sa Novakom i Rafom su dobri, njihovi stilovi se poprilično razlikuju. Uvijek je zabavno i lijepo igrati sa najvećim zvijezdama, malo je drugačije nego trenirati sa ostalim teniserima. Tada moraš biti koncentrisaniji i na vrhuncu svojih mogućnosti – zaključio je 23-godišnji Norvežanin.

Četvrfinalni duel Rud – Denis Šapovalov igra se u petak oko 14.30, a u večernjem terminu na teren će i Đoković protiv Feliksa Ože-Alijasima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 예능 다시보기
Back to top button