ATPTENIS

Novak: A sad, za pobedu broj 1.000!

Novak Đoković je ostvario 999. pobjedu u karijeri i igraće u subotu u polufinalu Rima.

U četvrtfinalu pobedio je Feliksa Ožea-Alijasima sa 7:5, 7:6 (1) i tako sačuvao prvu poziciju na ATP listi.

Novak kaže da je mogao i ranije da završi meč, ali da je i ovako bilo dobro.

– Tenis visokog nivoa. Drugačiji su uslovi, sporija je šljaka, lopta niže pada. Znam Feliksa jako dobro iako protiv njega nisam nikad igrao. On je tu, već neko vreme u vrhu svetskog tenisa. Nismo igrali do sada. Imao je opasan servis, jedna stvar je trenirati, a druga stvar igrati protiv njega zvaničan meč. Pogađao je servise sjajno, nije mi bilo lako da riterniram. S druge strane, on dobro riternira i odlično se kreće, tako da me je naterao da podignem nivo igre i igram konstantno dobro – kaže Novak.

Imao je dva puta priliku da servira za set i meč, ali je Kanađanin tada pružio veliki otpor.

– Mislim da sam posao mogao da završim i ranije, imao sam 5:3 i meč loptu, servirao za meč. Ipak, čestitke i njemu što se vratio u meč, bila je sjajna atmosfera večeras – dodao je.

Za jubilarnu 1.000 pobjedu u karijeri igraće sa Kasperom Rudom.

-Biće i ta jubilarna, nadam se. Rud je sjajan protivnik, specijalista za šljaku. Dokazao se na ovoj podlozi, igrao je i finale Majamija ove godine, sjajan je momak. Nekoliko puta smo igrali zajedno, lepo se slažemo i van terena, pobedu ćemo na terenu želeti i on i ja. Igrao sam pre par godina protiv njega u polufinalu preko dana, sada će to biti noć, tako da se nadam da ću odigrati dobro kao i večeras. On je napredovao dosta, nadam se da mogu da ponovim igru od večeras, ako se to ostvari, imam dobre šanse da pobedim – poručio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button