FUDBALREGION

EGZODUS NAKON STANOJEVIĆA Odlaze Marković, Jojić…

Zimus se govorilo kako svi žele da ostanu, sad klub ne želi baš sve da zadrži. Velikom broju Partizanovih fudbalera je završetkom finalne utakmice Kupa Srbije istekao ugovor, mjesecima je vladala neizvjesnost hoće li nastaviti saradnju, ali je još jedna sezona bez titule – druga uzastopna bez pehara uopšte – promijenila je ambijent u Humskoj. Od „hoćemo da ih zadržimo“ došlo se do „hoćemo da ih otjeramo“.

Među prvima koji će napsustiti crno-beli dio Topčiderskog brda su Lazar Marković i Miloš Jojić. Igrači lijepih inostranih biografija, članovi poznatih klubova, nisu uspjeli da se nametnu kao lideri u klubu koji ih je stvorio i s obzirom da su, sveukupno gledano, odigrali slabije od očekivanog, rastanak je izvjestan.

Lazaru Markoviću uprava nije ni ponudila nastavak saradnje. Da je Aleksandar Stanojević ostao trener možda bi se nešto promijenilo, međutim, pitanje je da li bi i tad dobio zeleno svjetlo. Prije svega zbog procjene da ne doprinosi kao ranije, jer za kompletno prvnestvo nije dao nijedan gol (!?) i djeluje poražavajuće da je efikasniji od njega i golman Crvene zvezde, Milan Borjan.

Kad se na to doda da je Marković bio kolovođa nezadovoljstva dijela svlačionice usmjerene prema upravi, javno ispoljene rečenicom:

– Koliko smo mi neorganizovan klub, to je pakao, brate – postaje jasno da njegovo zadržavanje nema smisla.

Jedino što bi moglo da promijeni stav uprave je nagovještaj da su u protekle tri godine stvorili toliko dugova prema Markoviću da se govorilo kako bi kroz novi ugovor mogli da mu nadoknade to što nisu plaćali na vrijeme, ali izgleda da je pronađen drugačiji model rastanka.

Nešto drugačiji je slučaj Miloša Jojića. Bivši vezista Borusije iz Dortmunda i Kelna se ponašao sportski, odgovorno, ali na terenu nije bio igrač kao dok u periodu bundesligaške karijera. Bilo je dobrih trenutaka, čak 14 asistencija ove sezone, ali u onim velikim utakmicama, koje svi gledaju posebnim očima, momku iz Stare Pazove je nedostajao pečat kao i Lazaru Markoviću i zato je procjena ljudi iz kluba da im više nije potreban.

Čak ima nagovještaja da je Jojić budućnost usko vezao za saradnju sa Stanojevićem. Da je doskorašnji strateg ostao na klupi, vjerovatno bi i Miloš prihvatio ponudu novog ugovora, makar i za 20 procenata umanjenih primanja. Ovako, kad nema čovjeka sa kojim se dobro razumio, ne vidi ni svrhu ostajanja u Partizanu. A ni crno-beli sa njim. Posebno poslije odijuma navijača prema njemu, često izraženom tokom proljeća.

Isto važi i za iskusnog Milana Smiljanića, mladog Lazara Pavlovića, lijevog beka Rajka Brežančića i njegovog kolegu na tom dijelu terena Ivana Obradovića, dok štoper Bojan Ostojić završava karijeru, ali će dobiti ponudu da bude uključen u rad stručnog štaba Teleoptika. Mozzartsport.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

5 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil 2g disposable
  2. Povratni ping: unicvv
  3. Povratni ping: 티비위키
  4. Povratni ping: Bonuses
Back to top button