BIHKOŠARKA

KORAK OD SNA Pobjedom u Derventi košarkaši Olimpa približili se Prvoj ligi!

Košarkaši Olimpa napravili su veliki korak ka istorijskom nastupu u Prvoj ligi Republike Srpske jer su savladali glavnog rivala Derventu u gostima sa 86:82 i sada su na omjeru 5-1.

Ekipa iz Šekovića pokvarila je slavlje domaćim, koji bi pojedom osigurali povratak u elitu poslije deset godina, te u sada oni jednom nogom u eliti srpske. Ogroman je to uspjeh Šekovićana kojima je ovo prva sezona u Drugoj ligi.

U takmičenje su ušli hrabro i sa ciljem da se domognu promocije, a sada su na korak od toga. U preostala dva meča potrebna im je jedna pobjeda kako bi matematički osigurali plasman među prva dva tima Mini lige za šampiona. U idućem kolu gostuju Plivi, a ukoliko ne uspiju, imaće meč loptu na domaćem terenu protiv Hantersa. Na ruku Olimpu ide i bolji međusobni skor sa Dervenćanima, jer u njihovom duelu imaju koš razliku +3.

Do velike pobjede vodili su ih kapiten Goran Kovačević sa 27 poena i 14 skokova uz nešto lošiji šut iz igre, dok je Igor Bratić postigao poen manje uz fantastičan šut za tri poena (6/7) i sedam skokova. Nikola Ješić postigao je 21, a Nikola Pamntić 11 uz 13 skokova.

Dervenćanima nije pomogla ni sjajna partija Aleksandra Petrovića koji je brojao do 35. Jedinu podršku imao je u Veljku Čečavcu koji je meč završio sa 18 poena i 10 skokova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button