KOŠARKAREGION

VOLTERS NAJAVLJUJE TREĆI DUEL “VEČITIH” Partizan će se boriti za život

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak do odbrane trona. Savladali su Partizan i u drugoj utakmici finalne serije (85:81), te će imati dvije meč lopte pred navijačima ljutog rivala.

Drugi duel pred crveno-belom publikom obilježila je dramatična završnica, u kojoj se ekipa Dejana Radonjića ipak bolje snašla. Važan doprinos tokom susreta dao je i Nejt Volters, koji je uprkos povredi članka bio spreman da pomogne ekipi i tako položio važan ispit pred najvernijim pristalicama kluba sa Malog Kalemegdana.

Ima Amerikanac sasvim dobru sezonu. Opravdao je povjerenje, iako nije pretjerano oduševio u prvom mandatu u klubu (2016/17). Sazreo je, fokusirao se na određene stvari, usavršio “flouter” i čini se prilično dobio na samopouzdanju u međuvremenu.

U drugoj pobjedi nad crno-belima nije bio šuterski raspoložen. Promašio je četiri šuta sa distance, ali je pronašao način kako da doprinese Zvezdinoj igri i bio jedan od junaka sinoćnjeg trijumfa.

Sakupio je osam asistencija. Više je ove sezone imao samo u sedmom kolu ABA lige protiv Zadra (10). Povezao je napad, pronalazio rješenja i pored čvrste Partizanove odbrane. Razigrao ekipu i pojedine igrače u bitnim trenucima, te tako dao crveno-belima neophodan napadački ritam.

– Partizan ima dobar tim. Dobro smo počeli meč, ali smo im onda omogućili da ostanu u utakmici. U posljednjoj četvrtini su počeli da pogađaju šuteve, bilo je tijesno, ali uspjeli smo da dođemo do pobjede – pričao je Volters poslije utakmice.

Ključni detalj dogodio se sredinom treće dionice, kada se Zvezdin Amerikanac povrijedio. Počeo je da hramlje, pokušao da nastavi da igra, ali je morao da napusti igru. Odmah je otišao u svlačionicu kako bi se bolje utvrdilo o kakvoj povredi je riječ, a kroz nekoliko minuta se vratio na klupu. Vidjelo se da je spreman da nastavi da se bori.

Baš u trenucima kada je bio van igre, Partizan je uspio da istopi zaostatak. Morao je Radonjić početkom odlučujućeg kvartala da ga baci u vatru. Samo šest sekundi po ulasku u igru hrabro je krenuo u prodor i uz kontakt pogodio pologanje. Završio je na zemlji, ponovo zabrinuo navijače, ali je onda ustao i dobio ovacije sa tribina. Zasluženo.

– Uvrnuo sam članak. Nadam se da ću se kroz par dana potpuno oporaviti i biti spreman za sredu – ohrabrujuće su reči američkog plejmejkera.

Iako je utisak da mu je odbrana jedna od slabijih strana, sinoć je u defanzivi napravio jedan od poteza utakmice. Početkom treće četvrtinem, neposredno prije povrede, bacio se za jednu loptu. Primjetio je da je Aleksa Avramović na trenutak izgubio kontrolu, odmah odreagovao, dokopao se lopte i otvorio kontru koju je Luka Mitrović okončao polaganjem posle alej-up dodavanja Ostina Holinsa.

Za razliku od prvog duela, Partizan je u drugom bio mnogo bliži brejku. Volters je svjestan da serija nije gotova. Treba ipak napomenuti da se iz plej-of serija večitih nijedan tim nije vratio poslije dva uvodna poraza.

– Nisu nas iznenadili. Znali smo da će krenuti jako od starta. Igrali su veoma dobro, posebno u napadu – teško ih je čuvati. Pogodili su veliki broj šuteva sa distance. Znamo da će nam biti mnogo teže pred njihovim navijačima i moramo da budemo spremni.

Ključalo je sinoć na tribinama, bilo je i detalja kojima nije mesto na košarkaškim terenima. Na kraju je zahvaljujući pravovremenoj reakciji prvotimaca Crvene zvezde sprečen i veći incident. Stali su između svojih pristalica i protivnika kako bi smirili strasti i srećom ugasili požar. Branioca trona u srijedu (20.30) nesumnjivo čeka “topla” dobrodošlica.

– Imaju strastvene navijače, boriće se za život jer gube 0:2. Biće veoma motivisani i čeka nas teška utakmica – zaključio je Volters. mozzartsport.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button