TENIS

Đoković već u Beogradu – gost Karađorđevića

Novak Đoković vratio se u Beograd neposredno nakon eliminacije sa Rolan Garosa.

Još uvijek najbolji teniser svijeta poražen je u utorak u četvrtfinalu pariskog Grend slema od Rafaela Nadala u četiri seta.

Već u srijedu Đoković je bio na Belom dvoru gdje je prisustvovao svečanosti koju je povodom Svjetskog dana djeteta priredila kraljevska porodica Karađorđević.

– Povodom Svetskog dana deteta, Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su domaćini gala koncerta „Čarobno detinjstvo” u izvođenju hora BeoBalet, koji je održan danas u Belom dvoru pod pokroviteljstvom Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje.

Deca iz Srbije, Brazila, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Azerbejdžana, Slovenije, Kanade, Nemačke, koja su članovi dečijeg hora BeoBalet, koji čine talentovana deca – muzičke i pevačke balerine, učinila su ovo veče posebnim, poslavši snažnu poruku da sva deca na svetu treba da imaju čarobno detinjstvo, u kome će imati pravo na obrazovanje i kulturu.

Cilj koncerta organizovanog na ovaj dan bio je da se istaknu prava dece širom sveta. Događaju su prisustvovali Njegova Ekselencija ambasador Brazila u Srbiji, g-din Hose Mauro da Fonseka Kosta Kuto, članovi Upravnog odbora Prestolonaslednikove Fondacije, gospodin Novak Đoković sa suprugom Jelenom, zajedno sa mnogim drugim uvaženim gostima iz sfere privrede i kulture.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je, kao domaćin manifestacije, u svom obraćanju rekao: „Veoma sam srećan što vas dočekujem ovde, u domu Kraljevske porodice. Tu smo da uživamo u nastupu ove prelepe, talentovane dece, na ovaj značajan datum – Svetski dan deteta.

Svojim nastupom večeras, u kom ćemo svi uživati, ona šalju veoma značajnu poruku nama odraslima. Ova deca to rade na najbolji mogući način – kulturom i zajedničkim uživanjem u muzici i plesu. Njihova poruka je – da moramo da poštujemo želje dece i da smo mi ti koji treba da im obezbedimo bolji, sigurniji svet.

Sva deca širom sveta zaslužuju da žive u dobrom i bezbednom okruženju, uz poštovanje njihovih prava. Ona su ta koja će naslediti ovaj svet od nas, a mi treba da im obezbedimo budućnost. Draga deco, želim da vam kažem – sledite svoje snove i budite uvek takvi kao danas – ljubazni jedni prema drugima, poštujući i negujući kulturu, muziku i obrazovanje, uvek srećni i nasmejani – navodi se u saopštenju porodice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button