EVROPAKOŠARKANBA

BARSELONA U SRCU Kevin Durent sprema dolazak u Evroligu?

Gostujući u podkastu Kolina Kauherda, Drejmond Grin je govorio i o nekadašnjem saigraču, jednoj od najvećih NBA zvijezda Kevinu Durentu.

Svojim odgovorom na pitanje o njemu ponovno je otvorio temu dolaska Durenta u evropsku košarku.

Durent je 2019. godine rekao da bi posljednje trenutke u profesionalnoj karijeri volio da provede igrajući za Barselonu i tada priznao da mu se sviđa Evroliga, druga najjača košarkaška liga svijeta.

Ta priča još uvek ne može biti aktuelna, ali dvostruki prvak i četverostruki najbolji strijelac NBA lige svakim se danom sve više približava posljednjoj igračkoj godini.

S važećim ugovorom kojim je vezan za Bruklin Netse, Durent je ove sezone zaradio 42 miliona evra, a u posljednjoj 2026. zaradiće 54 miliona.

Govoreći o potezima nekadašnjeg saigrača, Grin tvrdi da je odlaskom iz Voriorsa Durent povukao pogrešan potez.

– Naravno da mi je stalo do Kevina, on je moj brat i želim mu dobro gdje god igrao. Bilo to s nama, u Bruklinu ili ako odluči sljedeće sezone da igrati Evroligu sa Barselonom – rekao je Grin.

Šanse da Durent sljedeće sezone zaista zaigra u Barseloni su minimalne, ali kroz Grinovu izjavu je moguće zaključiti da Durnt od te ideje nije odustao.

Da voli evropsku košarku vidjeli smo i ovog proljeća kada je, poslije eliminacije Bruklin Netsa iz NBA plej-ofa, gostovao na evroligaškim utakmicama u Monaku i Pireju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button